Álruhában rótta az utcákat a norvég kormányfő

Taxisofőrnek álcázva magát rótta Oslo utcáit a norvég kormányfő, Jens Stoltenberg, hogy többet tudjon meg az emberek politikai nézeteiről. Az esetről egy reklámügynökség videót is forgatott, melyet Stoltenberg kampányában fognak felhasználni. 

Jens Stoltenberg norvég kormányfő egy júniusi napon taxiba szállt, hogy Oslo polgárai az autóban oszthassák meg vele véleményüket a politikáról. A miniszterelnök úgy gondolja, manapság ez az egyik legjobb módja annak, hogy valós képet kapjon az állampolgárok tényleges véleményéről. Jens Stoltenberg mindössze egy délutánon át volt taxisofőr, melyről egy reklámügynökség rejtett kamerákkal Youtube videót forgatott. A filmet a politikus Facebook-oldalán már meg is osztották. Fontos tudni, hogy Norvégiában szeptemberben tartják a választásokat, így az akcióról forgatott további anyagokat a hamarosan elinduló kampányban fogják felhasználni.

Taxisofőrködésének ideje alatt Stoltenberg végig taxis egyenruhát, illetve napszemüveget viselt, ám így is sokan felismerték. Az utasok többsége azonnal észrevette, hogy turpisság van a dologban, de a politikus csak abban az esetben fedte fel magát, ha egyértelműen ráismertek. Az emberek főleg az oktatással kapcsolatban kérdeztek vagy állítottak, de volt olyan is, aki az olajpolitikát vagy a politikusok irreálisan magas fizetését említette.

A norvég kormányfő 8 éve nem ült a volán mögött, ami bizonyos helyzetekben meg is látszott. "Azt hiszem az ország és a norvég taxik szolgáltatását igénybe vevők jobban járnak, ha kormányfő vagyok, nem pedig taxisofőr" - válaszolta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy taxizna-e főállásban, ha elveszítené a közelgő választásokat.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat