Az Adidas mindent belead

Immár a foci vébé hivatalos szponzora, az Adidas is előállt a saját szpotjával. Fel tudják venni a kesztyűt a Nike ellen?

Nehéz küzdelem előtt áll az Adidas. Négy évvel ezelőtt, a legutóbbi foci világbajnokságon mindenki arról beszélt, hogy a nem hivatalos szponzor Nike Write the Future című reklámja milyen hatásosan terelte el a figyelmet a főtámogató Adidasról. Ezúttal nyilván nem engedhetnek meg maguknak egy ekkora blamázst.

Szerencséjükre a Nike idei nevezése sem ragyog igazán fényesen: a Risk Everything kampány Winner Stays című központi szpotja egy négy perces, maratoni hosszúságú látványorgia. Az Adidas kampányát készítő TBWA pedig pontosan az ellenkező irányba indult el. Rendezőnek az Isten Városával hírnevet szerzett Fernando Meirelles-t kérték fel, aki a könnyed bombasztikusság helyett a feszültség fokozására helyezte a hangsúlyt.

Az All in or nothing főszereplője Leo Messi, akinek a megmérettetés előtti lidérces álmaiba látunk bele. A sztárparádé itt sem marad el, de a hangulat végig nyugtalan marad. Ebből a szempontból leginkább a Nike idei teaser-videóinak a világára hajaz. A nyomasztást tovább fokozza az aláfestésül szolgáló új, exkluzív Kanye West szám. (Egyes vélemények szerint kizárólag ezért érdemes megnézni a szpotot.)

Egy ponton verheti meg igazán az Adidas a vetélytárását: ez pedig a világbajnokság időtartama alatti szórakoztatás. A rövidfilm végén az All in feliratra kattintva egy gombnyomással feliratkozhatunk az Adidas összes közösségi médiás csatornájára, és ha hihetünk nekik, megéri így tenni. Állítólag több mint 100 kisfilmet forgattak le előre, hogy történjen bármi is a vébén, nekik legyen rá kész válaszuk. Ezek nagy része jó eséllyel a vágószoba padlóján végzi majd, de a relevánsak a Twitteren és emailen keresztül jutnak el a rajongókhoz. Már-már várjuk őket.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat