Az IBM a Ustream új tulajdonosa

Egyelőre még nem nyilvános, hogy pontosan mennyiért vásárolták meg a videostreaming céget.

Ma jelentették be, hogy az IBM megvásárolta a Ustream Inc., felhőalapú, élő videostreaming szolgáltatást nyújtó vállalatot. A cég  jelenleg 80.000.000 felhasználóval büszkélkedhet, köztük olyan nevekkel, mint a Nasa, a Samsung, a Facebook, a Nike vagy a The Discovery Channel.

A Ustream ahhoz az újonnan megalakult IBM Cloud Video Services üzletághoz csatlakozik, amely az IBM kutatás-fejlesztési laborjaiból és a stratégiai felvásárlásokból származó eszközöket ötvözi. Az IBM mindezzel olyan erőteljes videószolgáltatási portfóliót épít ki, amely magába foglalja a nyílt API, azaz programozói kezelőfelületek fejlesztését, a digitális és vizuális analitikát, a kiegyensúlyozott teljesítményt és az egyszerűsített menedzsment-feladatokat számos globális iparág számára.

A Portfolio.hu korábbi értesülései szerint, egy csütörtöki hírből az derült ki, hogy a Ustreamért 130 millió dollárt (durván 37,57 milliárd forintot) fizetne az IBM készpénzben, és ezen felül még további pluszkifizetéseket is vállalhatnak, de a pontos adatok egyelőre még nem nyilvánosak.

via Médiainfo

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat