Az ott Piqué?

25 éves lett a Nike "JUST DO IT." szlogenje. Az ünnepi alkalomra a Wieden+Kennedy egy kampányindító videóval definiálja újra a mottó jelentését.

1988-ban, amikor Dan Wieden, a Wieden+Kennedy ügynökség alapítója egy meetingen bedobta a "JUST DO IT." szlogent, bizonyára nem remélte, hogy 25 évvel később még mindig a Nike brandjének meghatározó eleme lesz. Az akkor elindított kampány segített a cégnek a piac közel felét megszerezni, a mottó pedig a pipás logó egyenrangú társává vált a márka arculatában. A Nike pedig nemcsak az amatőr és professzionális sportolók körében, de a mindennapokban és divatcikkként is megkerülhetetlenné vált.

 

A születésnapot pedig a Nike nagyszabású reklámvideóihoz méltóan ünneplik. Soha nem tűnt még kilencven másodperc ennyire drágának, de ez csak elvárható. A megszokott felemelő hangulat egy új csavart kap, ahogyan Bradley Cooper fanyar hangon hívja ki a nézőket újabb és őrültebb teljesítményekre. Tudsz futni egy mérföldet? Fuss le egy maratont! Jó vagy ping-pongban? Győzd le Serenát! Igen, természetesen a Nike sztársportolói is feltűnnek egy-egy pillanatra, köztük Andre Ward bokszoló és Gerard Piqué. A kivétel meg ki más is lehetne, mint LeBron James - ő nem tűnhet fel "csak" egy pillanatra, de nem lőjük le a poént.

 

A Wieden+Kennedy igazán kitett magáért ezúttal, Nicolai Fuglsig rendező pedig csodálatos képekkel mozgat át minket a valóságból a fantázia világába. A The Kills "Future Starts Slow" című száma remek aláfestésnek bizonyul a katonás tom-tom dobokkal. Ezt elnézve nincsen kétségünk afelől, hogy akár újabb huszonöt évet is meg fog élni a szlogen.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat