Bakony és Balaton kártya turistáknak

A térségbe látogató turisták akár már egy vendégéjszaka eltöltése után igényelhetik a jelenleg 34 elfogadóhellyel rendelkező Bakony és Balaton kártyát. 

A Bakony és Balaton kártyát szerdán mutatta be Veszprémben a Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet. A térségbe látogató turisták, akár már egy vendégéjszaka eltöltése után igényelhetik a kártyát, melyet jelenleg 34 helyi szolgáltatónál válthatnak kedvezményekre. A Várpalotától Sümegig húzódó térség 43 települése közös földrajzi, kulturális, és történelmi adottságaira építve egész éves, nyüzsgő, élő turisztikai szezont szeretne létrehozni. A cél elérése érdekében összehangolt marketing tevékenységet végeznek. E munka első gyümölcse a Balatoni Korona utalvány volt, melyet a térségben keletkező gazdasági erő megtartásáért és a szellemi-kulturális örökség ápolásáért hívtak életre. A Bakony és Balaton kártya, ha úgy tetszik, a Balatoni Korona utalvány kistestvére.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere a bemutató rendezvényen elmondta, a város már számos, a térségi turizmust erősíteni kívánó kezdeményezést indított el, ilyen volt a Bakony és Balaton Térségi TDM létrehozása is. "Ez nem csupán az önkormányzatok együttműködése, hanem a térségben működő nagyvállalatok, gazdálkodó szervezetekkel való összekapcsolódása az idegenforgalom sikerének érdekében" - fűzte még hozzá.

A térségbe érkező vendégek augusztus 16-a óta, összesen 18 szálláshelyen igényelhetnek Bakony és Balaton kártyát. A kártya kiváltása ingyenes és minden 6 éven felüli személy sajáttal rendelkezik. A partnerek között majdnem minden szállástípus megtalálható.

Lencsés Tamara, a TDM-szervezet alapját képező nonprofit kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az elfogadóhelyek lefedik a térség teljes termékkínálatát. (Vidék, vízpart, aktív időtöltés, kultúra, gasztronómia, helyi ízek termékkategóriák.) A tervek szerint évente 80 ezren igényelhetnek majd Bakony és Balaton kártyát.

A Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet azonban itt még nem áll meg. Terveik szerint még az idén elindítják kerékpárkölcsönző hálózatukat, mely mellé kerékpáros- és túraútvonalakat tartalmazó térképeket is kiadnak.  A szervezet 2011 tavaszán jött létre a terület idegenforgalmának fellendítésére és a turizmus térségi irányításának összefogására, jelenleg 13 tagot számlál. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat