Elképesztően jó brandtörténet a Hondától

Zseniális stop motion animációval elmesélve.

A Lincoln példájából kiindulva tudhatjuk, hogy ha nagy autómárkák híres rendezőket kérnek fel egy reklám elkészítéséhez, az még nem garancia a kiemelkedő végeredményre. Szerencsére a Hondánál jobb érzékkel tudnak választani, és a régóta futó „Power of Dreams” kampányuk legújabb darabjához az animációs rövidfilm kategóriában Oscar-díjra is jelölt Adam Pesapane-t (művésznevén, röviden PES) kérték fel, hogy készítsen valami igazán egyedit.

Ami sikerült is.

A PES és az RPA ügynökség által készített két perces videó a márka történetét meséli el egészen a kezdetektől, mikor Soichiro Honda először használta fel egy rádió generátorát, hogy felesége biciklijét meghajtsa vele. Végigkísérhetjük a motorok és különböző autótípusok evolúcióját, hogy végül eljussunk a repülőkig és robotokig.

Ami igazán felejthetetlenné teszi az alkotást, hogy szinte teljesen kézzel készült, több mint 3000 rajz felhasználásával. A hagyományos stop motion technikát csupán néhány kép átkötésénél támogatták meg némi CGI-vel.

A szpot megszületésének folymatáról ebből a videóból lehet még többet megtudni:

És nem lenne érdemes kihagyni a rendező Oscar-jelölt rövidfilmjét sem, ami egyben a legrövidebb alkotás, amit valaha jelöltek: 

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat