Előreláthatólag ma 60 ezer Neymar látogat ki a vébére

Több, nemzeti öntudattól duzzadó brazil reklámügynökségnek hála ma mindenki Neymarrá válhat a Brazília – Németország mérkőzés idejére.

Brazil reklámügynökségek egy csoportja meghökkentő megoldást talált arra, hogyan csökkentsék kedvenc játékosuk, Neymar hiányát a vébé ma esti elődöntőjében. Ahogy azt már mindenki tudja, a brazil sztárcsatár a kolumbiaiak ellen vívott meccsen csigolyatörést szenvedett, így nem lehet ott a mai mérkőzésen.

Az ügynökségek együtt összesen 120 ezer maszkot nyomtattak Neymar arcával, melyeket a rajongók viselhetnek ma este a stadionban. A kampány a közösségi médiának hála hatalmas nyilvánosságot kapott az országban, a #somostodosneymar (mi mind Neymar vagyunk) hashtag futótűzként terjed a neten.

A kezdeményezéshez még weboldalt is készítettek, ahonnan az a 60 ezer futballőrült is letöltheti és kinyomtathatja a maszkot, aki nem a stadionból, hanem az utcáról drukkol a brazil csapatnak. Az oldalon egyébként ez olvasható portugál nyelven:

„Kedden több ezernyi Neymarrá válunk a stadionban, és milliónyivá az utcán. Vegyél te is részt és hozd a barátaidat! Ha Neymar nem léphet a gyepre, majd mi állunk oda érte!”

Az egyik résztvevő ügynökség kreatív igazgatója pedig így nyilatkozott az ügyben:

„Nincs sem márka, sem hirdető a dolog mögött. Azt mondtuk, brazilok vagyunk, tennünk kell valamit! Ez csak arról szól, hogy támogassuk a csapatunkat. Mi mind Neymar vagyunk.”

Mivel a FIFA szabályai szerint a vébé stadionjaiban nem terjeszthető olyan maszk, amely valamelyik játékost ábrázolja, Neymar arcait a reptéren osztják majd, valamint a Belo Horizonte-ba vezető utakon, hiszen ma ott csapnak össze a brazilok és a németek.

A brazilok olyannyira hisznek abban, hogy a szenvedélyes szurkolás győzelemre juttathatja csapatukat, hogy ezért a pénzt sem sajnálják. A kampány nagyon olcsón készült, a nyomda például csak a papír árát kérte el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat