És most jöjjön, amire mindenki várt: Marty McFly és Doki 2015-ben

A Toyota új reklámjában. 

Vészesen közeledünk október 21-e felé, amikor is Marty és Doki megérkezik egyenesen 1985-ből, a sufnituningolt DeLorean időgéppel. Mert ennek így kell történnie. Bár sok minden még nem hasonlít a trilógiában látott 2015-höz, de hát nem kell csüggedni, mert még van durván egy hetünk!

A Nike például már elkészítette az önbekötő Air Mag-jét, a Pepsi a Pepsi Perfectet, a Jaws 19-hez elkészült az első trailer, és most úgy néz ki, hogy a Toyota is előállt a hidrogénnel működő autóval, szóval szép lassan, de haladunk.

A Toyota Mirai hidrogén-üzemanyagcellákkal működik, csakúgy (vagy inkább csak hasonlóan), mint Emmett Brown DeLorean-jának egyik verziója (amelyik nem benzinnel, vagy épp nukleáris energiával működött).

A Droga5 által készített „Fueled by Everything” kampányhoz sikerült berántani a két főszereplőt is, ami azért érdekesség, mert Michael J. Fox nem igazán vállal szerepet betegsége miatt.

Mondjuk az ötlet nem adhoc, mivel a Toyota már két évtizede próbálkozik a hidrogéncellák megalkotásával, most pedig úgy tűnik sikerült is.

„Egy igazán gyönyörű véletlen volt, hogy az először forgalomba kerülő, új hidrogén-üzemanyagcellákkal működő autónk bemutatása 2015 októberre esik” – mondta el Doug Coleman, a Toyota országos marketing és kommunikációs menedzsere. „A fejlesztés szempontjából viszont nincs semmi különleges ebben, mivel a hidrogén töltőállomások kaliforniai kitelepítésével esett minden egybe”

Coleman elmondása szerint az viszont érdekesebb, hogy Mr. Fusion – a DeLorean üzemanyagát előállító szerkezet – szintén hidrogént használt fel – de azért mégis másképp. „ [Mr. Fusion] a szemétből vonta ki az energiát. A mi autóink nagyjából ugyanezt csinálják. Felhasználhatjuk a szemetet, és különböző procedúrákon keresztül hidrogént állíthatunk elő belőle, amivel a Mirait működtetjük”.

Az autószéria egyébként már debütált Japánban, a későbbiekben egyelőre nagyjából csak 1000 darabot mutatnak be és csak Kaliforniában. Amint megépülnek a további hidrogén-töltőállomások Észak-Amerikában, szélesebb körben is fogják népszerűsíteni.

A kampányhoz készült, teljes ötperces videót stílszerűen október 21-én mutatják majd be.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat