Ha légitársaság lennél, hogyan mutatnád be a saját sokszínűséged?

Először valószínűleg forgatnál egy mókás egypercest, amiben Kobe Bryant és Lionel Messi szelficsatázik, majd váratlanul előjönnél egy megható, magas gyerektartalmú videóval, amit megfejelnél egy olyan filmmel, amiben szó sincs a repülésről!

A Turkish Airlines az utóbbi hetekben valóban keresztülment a fent leírt durva pálforduláson. Míg 2013 decemberének elején még két sportlegenda, Kobe Bryant és Lionel Messi voltak a légitársaság sztárjai (erről írt cikkünk ide kattintva olvasható), addig egy most megjelent videóban már a vidéki gyerekeken van a hangsúly (ezt pedig itt mutattuk be először). A téli videóban egyébként az volt látható, amint a sportlegendák a világ legelképesztőbb tájain szelfiznek, majd elküldik a képet a másiknak azzal a szöveggel, hogy: "Ezt übereld!" A vicces reklámfilm, melyet egy londoni reklámügynökség, a Crispin Porter + Bogusky készített, nagyon sikeresnek bizonyult, a mai napig körülbelül 138 millióan töltötték le.

Az április végén bemutatott legújabb videó aztán véget vetett a humornak. A helyét a "meghatóság" vette át. Adott négy nagyon aranyos vidéki török gyerkőc, akik ábrándozva kémlelik a kék eget átszelő repülőket, miközben azon tanakodnak, vajon azok hová tartanak. (Érzitek már?) Majd jön a nagy ötlet, miért nem csinálnak saját leszállópályát?

Anélkül, hogy a cuki videó minden pontját (újra) elmondanánk, inkább essen szó arról, mi az üzenete az előző kisfilmnek, illetve mi ennek, hiszen e cikknek bizony ez az apropója. A fent látható filmben angolul beszélnek és a Turkish Airlines-szal elérhető összes országot reklámozzák a világ minden turistájának. Az angolon kívül pedig mi lehet még a Föld nagy, közös nyelve? A humor! A gyerekekkel forgatott reklám azonban elsősorban a belföldi járatokat népszerűsíti, a nyelve török, a táj török. A gyerekek is törökök. A kisfilmben érezhető érzékenység és komolyság ezért volt jó választás. Ja, a reklámügynökség is török volt, a Lowe Istanbul készítette.

A légitársaság hamar visszatért a sporthoz, helyesebben szólva a kosárlabdához. Májusi reklámfilmjüket négy órán keresztül próbálták rögzíteni, csak a 22. próbálkozásra jött össze. Különlegessége, hogy semmi köze a repüléshez, a férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjéhez készült. (Sokszínűség bemutatása, harmadik verzió, ötös.)

Van werk is:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat