Így hívja fel a figyelmet a humanitárius katasztrófára egy ál-Google oldal

A Google Fortunetelling nem azt a jövőt jósolja, amit várnánk.

Annyi mindent tud rólunk a Google, hogy kis híján még a jövőnket is meg tudja mondani. Na jó, azt azért talán mégsem, de a napokban megpróbálkozott vele. Na jó, ha nem is a Google, de egy kísértetiesen hasonló oldal igen. Na jó, nem is a mi jövőnket.

A Betagoogle.com, csábító híreszteléssel ellentétben, nem mondja meg a jövőnket, hanem egy aktuális és fontos problémára hívja fel a figyelmet. Méghozzá eléggé hatásosan. Amint belépünk és elkezdünk gépelni, az oldal átveszi az irányítást, és ilyen mondatokkal tölti meg a kereső sávot:

Ezután hamar el is árulja magát az oldal, ugyanis közlik, hogy „természetesen nem tudjuk megjósolni a jövődet, de…” majd megtudhatjuk, miért jött létre: hogy felhívják a figyelmet azokra a menekültekre, akiknek kérdéses a jövőjük.  

A holland BrainMedia ügynökség később kijelentette, hogy hozzájuk tartozik az oldal, ami kapcsolatban állt a UNHCR-rel, az ENSZ Menekültügyi Főbizottságával is.

Egyébként a Google – ami híres kisebb csínytevéseiről – szintén támogatja a menekülteket, idáig összesen 11 millió dollárral, különböző szervezeteken keresztül.

A jövőbelátó ál-Google oldal felrobbantotta a Twittert: az elmúlt 24 órában 731 tweet született róla, és úgy néz ki, senki sem haragszik rájuk a trükk miatt.

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat