Megható történet a berlini fal ledöntésének 25. évfordulója alkalmából az Airbnb-től

Avagy így találkoztak több mint két évtized elteltével a fal ellentétes oldalain szolgáló őrök. Igaz történet alapján.

Egy igazán megható animációs kisfilmmel rukkolt elő a különleges szállásadókat különleges vendégekkel összehozó, kicsit sem hagyományos utazási iroda ("közösségi piactér"), az Airbnb a berlini fal ledöntésének 25. évfordulója alkalmából. A filmből két, a berlini fal ellentétes oldalain szolgáló biztonsági őrt ismerhetünk meg, Kai-t és Jörg-öt. A nyugati oldalon dolgozó őr (Jörg) sehogy nem tudta elfelejteni a kettészakadt város hangulatát, hiába telt az idő, számára beszűkült a világ. Képletesen a ledöntés után is magával cipelte a fal egy darabkáját, noha már elköltözött Berlinből. A lányát borzasztóan elkeserítette a dolog, ezért 2012-ben az Airbnb-n lefoglalt egy utazást és szállást a német fővárosban az édesapja számára.

A megadott címre érkezve hatalmas meglepetésben volt részük, a házigazdában az apa felismerte a keleti oldalon szolgáló biztonsági őrt (Kai), aki barátként fogadta őket. Ettől kezdve a dolgok megváltoztak az apuka számára.

Az Airbnb az animációs film mellett, amely a kereskedelmi televíziókban lesz látható Németország-szerte, készített egy mikroszájtot is, ahonnan további érdekességeket tudhatunk meg a két őrről, a lányról, illetve Berlinről. Az Airbnb-t a VCCP Berlin segítette a kampány megvalósításában.

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat