Morbid kutyabarát kampány Olaszországból

„Bárki vagy, egy kutya képes akkor is szeretni téged!” – olvasható a rablógyilkost ábrázoló plakáton. 

Morbid kampányt készített a milánói DLV BBDO reklámügynökség egy olasz állatmenhelynek. Az amicicani.com (magyarul kutyabarát) tavaly télen három különböző plakáttal sokkolta az Olaszország második legnagyobb városában élőket. A kampány hirdetésein szerepel egy (sorozat)gyilkos, egy rabló, illetve egy hóhér is. A képeken az látható, ahogy ezek a bűnözők éppen akcióba lépnek és a kutyájuk segíti őket. Az egyik a hullazsákot cipeli, a másik a bárdot nyújtja a gazdájának, a harmadik a vegyesbolt biztonsági kameráját igyekszik kiiktatni. A jelenetek mellett olvasható felirat: „Bárki vagy, egy kutya képes akkor is szeretni téged! Fogadj örökbe egyet az amicicani.com-on!” A plakátok stílusa leginkább egy videójátékhoz hasonló, annyi effekt van rajtuk. Ezen persze nem kellene meglepődnünk, hiszen tudvalevő, hogy az olaszok szeretik az effajta túlzásokat.

Képgaléria:

Magyarországon is szeretik erőszakosan felhívni magukra a figyelmet az állatmenhelyek. Az adó 1%-ok felajánlásának szezonjában rendszerint durvulnak egy kicsit óriásplakátokon, citylight felületeken, hogy a 4-es 6-osról leszálló embernek elakadjon a lélegzete. Itthon különösen a Rex állatotthon hívja fel a figyelmet az emberi kegyetlenkedésekre, legutóbb a disznó részeit ábrázoló képhez hasonló módon „daraboltak fel” egy kutyát, bemutatva a rugdosás, éheztetés nyomait. Korábban pedig a rendőrségi helyszínelés fehér krétarajzán keresztül ábrázolták, hogy az anyjuk nélkül utcára dobott kutyakölykök segítség nélkül egy napot sem élnének túl. A két legismertebb magyar állatmenhely a Noé és a Rex is szeret a plüss kutya – valódi kutya kombóhoz nyúlni, korábbi kampányaikban már utaltak rá, hogy az állatok élete sem játék.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kellő hatást valamivel ki kell váltani. A dolgokon pedig nincs mit szépíteni, a menhelyeken élő állatok legtöbbjének igazi horror sztori az előélete. Ennek fényében teljesen érthető, hogy ez a durvaság a plakátokon is megjelenik. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat