Mozdulj, mozdulj, mintha élnél, ember!

A Coca-Cola általában nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, illetve az egészséges életmód valamiféle elősegítésére. Legnépszerűbb CSR-kampányát idén is elindította: mozgásra fel a Coca-Cola Testébresztővel!

Általánosságban is sok, a Coca-Cola marketingstragégiáját meghatározó tényezőről tudunk, amivel az egészséges életmód oltárán kívánnak áldozni. 2008 óta például minden termékük címkéjén szerepel az EU által elfogadott Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ), amely a fogyasztók tájékozódását és tudatos választását hivatott elősegíteni. Ezen kívül nem reklámoznak olyan médiumokban és idősávokban, amelyek gyerekeknek szólnak, és nem folytatnak közvetlen értékesítési tevékenységet az általános iskolákban, hiszen egy kisgyerek esetében a választás még a szülő dolga.

A Coca-Cola legnépszerűbb CSR-kampányának neve Testébresztő. 2005 óta minden évben útjára indítják a programot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az aktív életmód és rendszeres testedzés fontosságára. A kampány során rengeteg rendezvényt szerveznek országszerte, hogy minél több embernek biztosítsanak lehetőséget arra, hogy jó hangulatban, nagy társaságban mozoghasson, minél többféle sportágat kipróbálhasson, szabadidejének egy részét aktívan, mozgással töltse. Népszerűségét és profizmusát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a program 2009-ben elnyerte az üdítőipar világszerte legrangosabb díját, a Beverage Innovation Awards Legjobb Egészségmegőrző Kezdeményezésnek járó kitüntetését.

Magyarországon a héten indult el a Testébresztő honlapja, melyre regisztrálva első kézből értesülhetünk a programokról. Ráadásul ezt is játékos formában, pontok gyűjtésével. Ugyanis, ha rendszeresen használjuk az oldalt, pontokat kapunk, amiket különféle ajándékokra tudunk majd beváltani. Már az is pontot ér, ha három adatot megadunk magunkról regisztrációkor, vagy ha részt veszünk egy versenyen, majd esetleg utána véleményezzük is az eseményeket.

Az oldalon mindenféle információt megkaphatunk az egészséges életmódról, tájékozódhatunk diéta-ügyben, megtudhatjuk, mely mozgástípusok a legkedvezőbbek alakformálás szempontjából, mennyire fontos a megfelelő napi folyadékbevitel. Már most lehet jelenetkezni a NaturAqua Tour de Pelso kerékpárosversenyre, vagy Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra. Itt a jó idő, irány ki a szabadba! Test, ébresztő! 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat