Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – I. rész

Ők a Lions Health, Mobile, Promo and Activation, Press kategóriák nagy nyertesei.

Június 19. és 20. között zajlott az Lions Health mini-gála, aminek a keretein belül 3 Grand Prix díjat osztottak ki:

2015. Grand Prix For Good:

Sport England/ Fcb Inferno: This Girl Can

Angliában a 14-40 év közötti korosztályon belül 2 millióval több férfi sportol rendszeresen, mint nő. Ennek az az oka, hogy a legtöbb angol nő fél attól, hogy a többiek lenézik a testalkata, illetve az ügyetlensége miatt. A Sport England ezért bátorító kampányt indított számukra.

2015. Health and Wellness:

Procter & Gamble/ Leo Burnett Mexico: Intimate Words

Az oaxacai tősgyökeres nők között sajnos magas számban fordul elő a méhnyakrák kialakulása, mivel ez egyrészt tabunak számít a közösségben, illetve az Oacaxa nyelvjárásban nincsenek megfelelő szavak a tünetek elmagyarázására, ezért az Always felvilágosító kampányt indított a faluban.

2015. Pharma:

Astrazeneca/ Digitaslbi: Take It From A Fish

Két döglött hal az egészséges étkezésre és a triglicerid zsírok veszélyeire hívja fel a figyelmet különböző módon.

 És most jöjjenek a Cannes Lions Grand Prix-jei.

2015. Mobile:

Google: Cardboard

A VR kapudrogjaként is emlegetett Google Cardboard egy lapra szerelt, olcsó, összehajtogathatós kartonpapír dobozka, ami az okostelefonunk segítségével virtuális élmények garmadájába repíthet minket.

2015. Promo and Acivation:

Volvo Uk/ Grey London: Lifepaint

Ha esetleg unnánk a macskaszemet, a különböző mellényeket és a villogókat, akkor itt a Lifepaint fényvisszaverő spray, amit lehet fújni biciklire, táskára, kiegészítőkre, így biztosan észrevesznek az autósok sötétben is.

2015. Press:

City Of Buenos Aires/ The Community/la Comunidad: Baby/Dog/Moths/Squirell

Az örökös kergetőzés ideája hívta életre a miamii ügynökség Buenos Aires közösségi kerékpárrendszer (tehát a közép-amerikai Bubi) promóciós kampányát, amely magazinokban, posztereken, metrókban és plakátokon is megjelent.

Az idei Cannes Lions díjátadóból már csak 3 nap maradt hátra, a következő részben bemutatjuk a Creative Effectiveness, PR, Direct, Media, Glass Lion, és az Outdoor kategóriák nagy nyerteseit.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat