Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – II. rész

Ők a Creative Effectiveness, PR, Direct, Media, Glass Lion, Outdoor kategóriák nagy nyertesei.

Már csak 3 nap van hátra az idei Cannes Lions-ból, és csak úgy potyognak a díjak. Itt is vannak a további Grand Prix-sek.

2015. Creative Effectiveness:

Volvo Trucks/ Forsman & Bodenfors: Live Test Series

A Volvo fogta magát és kiment terepre, mikor az új kamionok extráit, remek tulajdonságait kellett tesztelni, és élőben, testközelből mutatták be mit is tudnak valójában. Az eredmény: rengeteg spárgázó híresség, egy oroszlános Grand Prix, és egy előkelő helyezés a tavalyi év legjobb Facebook reklámok versenyén.

2015. PR:

Procter & Gamble/ Leo Burnett Toronto, Mslgroup: Always #Likeagirl: Turning An Insult Into A Confidence Movement

Lehet olyan kampányt készíteni, ami egyszerre semmisíti meg a fiúk lányként való csúfolását, illetve a lányok önbizalmát is növeli ezáltal? Igen a P&G-Leo Burnett párosnak sikerült.

2015. Direct:

Volvo/ Grey New York: Interception

A Volvo nagyon odateszi magát az új XC60-as promózásában, ennek az egyik eredménye az Interception kampány, ami a Super Bowl alatt futott, és arra buzdította a résztvevőket, hogy más autóreklámok alatt tweeteljék ki, szerintük ki az, akinek szüksége lehet egy új autóra. A döntésüket később meg is kellett indokolniuk, a nevezettek közül pedig öten egy új Volvóval lettek gazdagabbak. „Míg más autóvállalatok azt mutatják meg, hogy mi számít nekik, mi azt akarjuk tudni, hogy téged ki inspirál, mozgat és számít a legjobban” - olvasható a videóban.

2015. Media:

Vodafone/ Y&r Team Red Istanbul: Vodafone Red Light Application // Between Us

Törökországban a nők csaknem fele a családon belüli erőszak áldozatává válik, ezért a Vodafone kifejlesztett egy alkalmazást, ami vészhelyzet esetén könnyen – egy rázással – jelezhet személyeknek a telefon névjegyzékéből. Az applikációt – hogy rejtve maradjon a bántalmazók elől – burkoltan, valamilyen jellemzően női témába csomagolva hirdették.

2015. Glass Lion:

Procter & Gamble/ India Bbdo India: Touch The Pickle

Indiában a menstruáció stigmatizációval és bizonyos feladatkörök tiltásával is jár, többek közt a nők nem nyúlhatnak az indiai otthonokban sűrűn fellelhető uborkás üveghez sem, mivel a hiedelem szerint megrohad annak a tartalma. A P&G által szervezett, „Touch The Pickle” kampány célja az ilyen jellegű tabuk ledöntése és a nők helyzetének javítása volt.

2015. Outdoor:

Apple/ Tbwamedia Arts Lab, Apple: World Gallery

Az amatőr, iPhone6-osokkal lőtt képekből készült óriásplakát-kampány, teljesen lenyűgözte a Lions zsűrijeit, akik az egekig magasztalták a „közszférából származó képek mainstream médiába való beszivárogtatásának” az ötletét.

Még hátra vannak a Radio, Titanium Integrated, Product Design, Film craft, Film, Cyber, Branded Content and Entertainment kategóriák, illetve a holnap nyitó Lions Innovation mini-díjátadó eredményei.

További díjazottak:Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – I. rész

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat