Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – III. rész

Ők a Radio, Product Design, Cyber, és a Design kategóriák nagy nyertesei.

2015. Radio:

Soundcloud/ Grey Germany: The Berlin Wall Of Sound - The Most Unbearable Radio Ad

A 25 éve lebontott berlini fal mementójaként készített a Soundcloud egy 7 és fél perces rádióhirdetést, amit a falhoz kapcsolódó korabeli hanganyagokból vágtak össze. Az egész rémesen nyomasztó a recsegő, korabeli német politikusok beszédeivel, a puskalövésekkel, a szovjet szintetizátor búgással és az audionálisan érzékeltetett szökési kísérletekkel együtt. A hossza egyébként azért lett 7 és fél perc, mivel a hangnak ennyi időre volt szüksége, hogy végigterjedjen a 155 kilométer hosszú falon. 

2015. Product Design:

Lucky Iron Fish/ Geometry Global: The Lucky Iron Fish Project

Kambodzsában a hal-rizs diéta miatti sűrűn előforduló vashiány az egész ország számára kockázatos egészségügyi problémát jelent. Ennek pótlásaként főzési célokra, szétosztogattak vaslemezeket (lásd ezüstkanál) az ország lakói közt. Viszont ahhoz, hogy a kambodzsaiak kulturálisan is azonosulni tudjanak a kezdeményezéssel, a dizájnerek tradicionális szerencse hal motívumot formáztak a vasdarabból. 

2015. Cyber:

Under Armour/ Droga5: Gisele Bündchen - I Will What I Want

Az Under Armournak készített szpotban Gisele Bündchent láthatjuk, ahogy éppen különböző, nehéz gyakorlatokat végez egy rideg szobában. A szpot érdekessége az, hogy miközben a modell láthatóan keményen edz, körülötte a falakon a közösségi médiából kiemelt releváns (pozitív, negatív egyaránt) kommentek jelennek meg a falon, ráadásul minden újranézésnél mindig más, éppen aktuális hozzászólásokat láthatunk. A reklámszpottal egyébént azt szerették volna kihangsúlyozni, hogy szűrd ki a felesleges zajokat, és csak azzal foglalkozz, amivel akarsz.

2015. Design:

Volvo Uk/ Grey London: Lifepaint

A Volvo bringásoknak készített, fényvisszaverő sprayéről már az előző díjazottak közt írtunk, ugyanis már bezsebelt egy Grand Prix díjat Promo and Activation kategóriában.

Hátra van még a Titanium Integrated, Film, Film Craft, valamint a Branded Content and Entertainment kategóriák eredményhirdetése, illetve ma startol a Lions Innovation mini-díjátadó is.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat