Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – IV. rész

Ők a Titanium Integrated, Film Craft, Film, Branded Content and Entertainment, Grand Prix For Good kategóriák, és az Innovation mini-díjátadó nagy nyertesei.

Hétvégén lezárult az egy hétig tartó Cannes Lions fesztivál. Szombaton voltak az utolsó, nagy eredményhirdetések, itt is vannak a hátramaradt kategóriák díjazottjai.

2015. Titanium Integrated:

Domino's/ Cp+b: Emoji Ordering

A Domino pizzéria nem bonyolította túl az Emoji Ordering kampányát: pizza-emoji kitweetelésével rendelhettél pizzát. Ilyen egyszerűek az Élet Dolgai. Mint a pizza. Bár mondjuk, a pizza jellegét, és méretét illetően nem tudom, hogyan tájékoztatták a pizzériát.

Jordan Brand/ Wieden+kennedy: Re2pect

A másik Grand Prix díjazott szpot főszereplője az épp visszavonuló, New York Yankees baseball szupersztár, Derek Jeter, és az általa tanúsított Tisztelet mindenkifelé. Az 100 másodperces videóba próbáltak minél több lokál-hírességet is beletuszkolni, akik szintén tiszteletüket fejezik ki a sportolónak, egymásnak, mindenkinek.

2015. Film Craft:

John Lewis Partnership/ Adam&eveddb: Monty’s Christmas

A karácsonyra készült John Lewis reklámszpot egy kisfiúról, és Monty nevű pingvinjéről szól, aki bizony egyre szeretethiányosabb, ahogy halad előre az év. A háttérben csengő „Real Love” már sejteti, hogy hova fog kifutni az egész, de a major-spojlert még sem árulom el. Azt viszont igen, hogy 1 millió font volt a szpot büdzséje.

2015. Film:

Geico/ The Martin Agency: Unskippable: Family Long Form 01

Márpedig lehet készíteni olyan prerollt, amit nem lehet átugrani. Hogy hogyan? Úgy, hogy 5 másodperc alatt lerendezik az akciót és a márkaelhelyezést. Akkor miért 1 perc 5 másodperc a hossza? Mert az első 5 másodperc után a szereplők megfagynak, viszont a szpot megy tovább: például a kutya felugrik az asztalra és szétbarmol mindent.

Leica Gallery São Paulo/ F/nazca Saatchi & Saatchi: 100

A 100 éves Leica fényképezőgép tiszteletére készített 2 perces reklámszpotban, híres fotókat láthatunk egybe montírozva, de nem akárhogy: az összes kép élőszereplős, térbeli, és teljesen egymásba folyik. Úgy ám, a Leica 100. születésnapja a fotográfia és a „közelebb hozás” nagy diadala. 

2015. Branded Content and Entertainment:

Ebben a kategóriában nem osztottak Grand Prix-díjat, az aranyoroszlános alkotásokról viszont itt lehet többet megtudni. 

2015. Grand Prix For Good:

The Als Association: The Ice Bucket Challenge

Az Ice Bucket Challenge-ről már annyiszor esett szó, hogy minden hozzáadott tartalom csak elvenne belőle. Legutóbb mi itt írtunk róla, amikor épp megnyerte a „Facebook legjobb kampánya 2014” díjat.

Június 25. és 26. között került megrendezésre a Lions Innovation mini-díjátadó. A Lions Health-hez hasonlóan itt is három kategóriában hirdettek eredményt, viszont a Grand Prix For Good kategóriában láthatólag nem nyert senki.

2015. Creative Data:

Ebben a kategóriában sem született Grand Prix, a további díjazottakat viszont itt lehet megtekinteni.

2015. Innovation:

What3words: 3 Words To Address The World

A világ szörnyen "alulcímezett" – kezdi a What3words a honlapjukon. Ezért kitaláltak egy olyan rendszert, ami az egész földet felosztotta 3x3 méteres parcellákra, és 3 szó kombinációjából címet generált nekik, így összesen 57 trillió címet létrehozva. Pontosabb, mint a postai cím, és könnyebb használni, mint a koordinátákat, sőt még a fejlődő országok számára is nagy előrelépésnek számít.

A további Grand Prix díjazottakMutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – I. rész
Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – II. rész
Mutatjuk a 2015-ös Cannes Lions Grand Prix-jeit – III. rész

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat