Na így kell okos és releváns YouTube pre-rollt csinálni

Úgy, ahogy a Volvo.

A Grey Canadával és a Havas médiaügynökséggel karöltve készítette el a Volvo az új XC60 széria 60 különböző jellegzetességét kidomborító pre-rollt, amit nagy munkálatok során kontextusba és összhangba hoztak azokkal a YouTube videókkal, amik előtt megjelenek.

A „6 milliárd óra” projekt (utalva az átlagosan egy hónap alatt megnézett YouTube videók mennyiségére) olyan ötletes párosításokat szült, mint például a viharvadász videók elé betoldott esőérzékelő funkció pre-rollja, egy twerk videó előtti csomagtartó-rázkódás elleni szabadalom (ami igazából egy stílusos, csomagrögzítő gumipók), vagy a „Make him stop” pre-roll, ami mindenki-kedvence Justin Bieber kiakadós műsorszáma előtt jelenik meg, és az XC60-as fékezést segítő biztonsági rendszerét mutatja be.

A művelet egyébként egy hónapig tartott, és egyesével válogatták ki, majd hiperlinkelgették a legnépszerűbb 5-10 milliós nézettségű YT videókat, amikhez a személyre(videóra)szabott üzenetek készültek. Az eredmény viszont megérte a fáradozást.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat