Ömlenek a karácsonyi reklámok

Ezúttal három idei reklámot mutatunk be, amelyeket a Sainsbury’s, a John Lewis és a M&S készített. Az egyikben feltűnik Helena Bonham Carter és egy híres fehérneműmodell is. 

Újra eljött a karácsony előtti megállíthatatlan giccsparádé. Van, aki szereti a sokszor megható, mesevilágban, cuki zenére játszódó reklámfilmeket, van, aki kevésbé. Sőt olyat is ismer mindenki, aki egyenesen utálja ezeket. (Valószínűleg ők nem kaptak elég ajándékot gyerekkorukban.) Tény viszont, hogy a karácsonyi reklámkészítés mindig afféle verseny, erőfitogtatás. Kié a szebb? Kiében szerepel több sztár? Melyik a legmeghatóbb? És még sorolhatnánk. Most is elkezdődött az összecsapás a neves cégek között, a Sainsbury’s, a John Lewis üzletlánc, valamint a M&S is bemutatta, mivel készül az ünnepekre.

A Sainsbury’s karácsonyi reklámjának az a legnagyobb érdekessége, hogy egy rivális üzletlánc három termékét is hirdeti. Abban a jelenetben ugyanis, amikor egy férfi a karácsonyi vacsora elkészítéséről szóló táblázatot magyarázza, a háttérben, a konyhapulton ott van a Co-operative’s citromtortája, karácsonyi pudingja és egy másik ünnepi süteménye. A Co-operative’s szóvivője mindössze annyit nyilatkozott az ügyről, hogy „úgy látszik a Truly Irresistible Christmas puding, sütemény és torta annyira jó, hogy a Sainsbury’s is kénytelen reklámozni.” A videó egyébként az angolok karácsonyi szokásait igyekszik bemutatni, amatőr filmesek által beküldött házi videókból lett összevágva. A reklám egy egész estés dokumentumfilm trailere is, mely a Christmas in a day címet viseli, és amit egy Oscar-díjas rendező, Kevin Macdonald készített.

A John Lewis áruházlánc a megható kategóriába nevezett idei reklámfilmjével, melynek főszereplője egy medve. A rajzfilm-szerű hirdetésben a készítők arra világítanak rá, hogy a mackók soha nem láthatnak karácsonyt, hiszen ilyenkor téli álmukat alusszák. Mindent megváltoztat azonban egy elmondhatatlanul cuki ugrifüles, aki felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg erdei barátját. A John Lewis a vásárlóknak is ezt ajánlja. A mese itt folytatódik!

A Marks & Spencer a lehető legtöbb sztár szerződtetése mellett döntött. A film jelleggel felruházott reklámipari alkotásban megelevenedik Alíz csodaországa és Óz birodalma is. Ez persze nem válhatna teljessé a boszorkány Helena Bonham Carter nélkül. (Komolyan meglepődtünk volna, ha nincs benne…) A reklám főszereplője a híres fehérneműmodell, Rosie Huntington-Whiteley, aki közös kollekción dolgozik az M&S-rel. Viszonylag gyakran látni hiányos öltözetben a videó két és fél perce alatt, így akit csak ez csigáz fel, ezért nézze meg. 

+1: Ünnepi NBA reklám, melyben LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose "dobálja el" a Jingle Bells című örökzöld karácsonyi nótát. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat