Óvakodj a cinikus grafikustól!

Zseniális módon fogalmazza meg munkáiban Eduardo Salles, becenevén Sallesino, mexikói grafikus a társadalommal kapcsolatos kritikáit. Internet, politika, TV, napi rutin mostantól nem vagytok biztonságban!

Eduardo Salles (született 1987-ben, Mexikóvárosban) mexikói designer, illusztrátor, reklámszövegíró, kreatív szakember és saját bevallása szerint professzionális halogató. Korábban a Nike, a Kit Kat, és a Red Cross Mexico kreatív igazgatójaként dolgozott. Nyert már díjat reklám (Cannes Lions), újságírás (Walter Reuters prize) és irodalom (Juan Rulfo Short Story Award) kategóriában is. Jelenleg a Flock Digitális Ügynökségnél dolgozik, akik a "What the Flock!" szlogent használják, pimaszul még rövidített (WTF?!) formában is. Ez az ügynökség számos, Magyarországon is ismert magazinnal, napilappal, újságíróval és kreatív szakemberrel dolgozik együtt nap, mint nap.

Eduardo nem csak tehetséges, de humoros is. A 26 éves grafikus egyedülálló, cinikus humorral bír, melyet gyakorta megvillant a saját oldalára feltöltött egyedi "társadalomkritikáin". Sallesino nem kíméli az internetet, főleg a Facebook-ot szereti alázni, annak ellenére, hogy ő maga gyakorlatilag twitter-függő. Szívének "kedves" témák még a politika, a televízió, az emberek ostoba napi rutinja. A "Funny guy" imázsához hozzá tartozik az is, hogy készített egy hamis Google doodle-t.

1. kép szövege: Az egyetemista táplálékpiramisa.

2. kép szövege: 23 éve segít azt tettetni, hogy dolgozom.

3. kép szövege: "Jaj, szegény kutya! Segítsünk rajta!" - A XXI. század embersége.

1. kép szövege: TV vs. Könyv

2. kép szövege: Google Hipster Glass - Egy világ, amelyben még természetesen nem hallottál semmiről, amiről beszélsz. Az élet szűrőn keresztül. Mindig tud mindent. Soha nem mainstream.

1. kép szövege: Ahogy a férfiak beszélnek a szexről. Ahogy a nők beszélnek a szexről.

2. kép szövege: A Starbucks a Starbucks szerint. A Starbucks az emberek szerint.

3. kép szövege: A fecsegő emberek.

1. kép szövege: "Te hiszel ebben a világvége dologban? Á, bolondság!"

2. kép szövege: "Autós szellemi fogyatékosságtól szenvedsz?"

3. kép szövege: Mi lenne, ha az orvosok is designerek lennének? "Tetszik, de nem lehetne a betegséget kisebbre venni és a diagnózist kicsit kevésbé negatívvá tenni?"

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat