Romos a homlokzat? Az OBI felújítja. Nagyjából.

Hatalmas a verseny Németországban a barkácsáruházak között, de ezzel a fondorlatos és látványos ötlettel az OBI talán kiszállhat a vállalhatatlanná fajult árháborúból. 

Németországban tavaly körülbelül 250 barkácsáruháznak kellett végleg bezárnia az évek óta zajló, mostanra vállalhatatlanná fajult árverseny miatt. A háború kemény volt, sokan sportszerűtlenül, agresszívan és csúnyán kampányoltak a másik ellen. Az árakat pedig mértéktelenül lenyomták. Ez a fogyasztóknak nyilván nagyon tetszett, a cégek pedig szép lassan becsődöltek. Ebből a szörnyű spirálból szeretett volna szabadulni az egyik legnagyobb DIY áruház, az OBI, amikor felkérte a Jung von Matt reklámügynökséget, hogy tervezzenek nekik promóciót.

Így született meg az ötlet, hogy csupa OBI-holmival újítsanak fel óriásplakát méretű szeleteket romos házak homlokzatából. Az akciók előtt megvásároltak mindent az áruházban, majd megkeresték a legközelebbi rossz állapotú házat és munkához láttak. Az eredmény amellett, hogy látványos, a nagy kontraszt miatt humoros is. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat