Szomorú, vagy bíztató lesz a Föld 2045-re?

Teszi fel a kérdést az SPP interaktív reklámjában.

A svéd SPP nyugdíjkezelő társaság, a B-Reel produkciós cég és a M&C Saatchi Stockholm készítette el az elmúlt idők egyik leghatásosabb interaktív reklámját. A már ismert csúszkaszerű, előtte-utána képformátumot konvertálták át videóvá, amin két opció közt ingázhatunk:

Az egyik az optimista 2045, ahol napelemmel termeljük az áramot, a kutyákat drónok sétáltatják, virágzanak az organikus gazdaságok, és minden üvegfelületben van valami digitális kiterjesztés, szóval egy szuper jövőképet.

A másik a kicsit black mirroros, disztópikus 2045, ahol a levegő látványosan szennyezett, minden lehangoló, nincs tisztavíz, romosak az utcák, gyakoriak a lázongások, és a gyerekek is csak maszkban mehetnek piknikelni, tehát nem túl buli.

Az interaktív videó ötletességét dícséri, hogy a gyakorlatilag párhuzamosan lejátszódó képsorokon, térféltől függően még a szereplők arckifejezései változnak, sőt az így erősen kétértelmű What a wonderul world feldolgozás alatt az eltérő háttérzajok mértéke és milyensége is ráerősít a két jövőkép sugallta benyomásra.

Az ügynökség copywritere elmondta, hogy azért választották ezt a témát a fenntarthatósággal és a környezettudatossággal is foglalkozó SPP-vel, mert nem elég, hogy nyugdíjaddal a saját jövődet biztosítod, azért nem árt, ha van hova nyugdíjba is menni.  

A videót itt lehet megtekinteni, nagy valószínűséggel csak számítógépről.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat