Teher alatt nő a pálma

A nyomás meg legendákat formál. Idén foci-vb lesz, szóval menetrend szerint érkezik a Nike társutas foci-kampánya is.

A Nike tegnap elindította az idei futball-kampányát, azaz a nemhivatalos foci vb-kampányát. A sportszermárka ugyan nem hivatalos szponzora a világbajnokságnak, de ez még soha egyetlen céget sem tartott vissza attól, hogy egy jól tematizált reklámmal megpróbálja ellopni a show-t. Az idei próbálkozás első felvonása egy Risk Everything névre keresztelt videó.

A főszereplők Christiano Ronaldo, Wayne Rooney és Neymar (akinek teljes neve egyébként Neymar de Santos Silva Júnior), a portugál, az angol és a brazil válogatott emblematikus csatárai. Az egyszerű, tik-takoló ritmussal aláfestett videó a világbajnokság előtt rájuk nehezedő nyomást próbálja érzékeltetni. Abból persze van is bőven - megfigyeltétek már, hogy a kiemelkedő csatárok rendszerint holtsúlyként viselkedő válogatottakat kapnak a nyakukba? De sebaj, mert a rövid kis videó végén az arcunkba vágják, hogy a NYOMÁS LEGENDÁKAT FORMÁL. Hát, kösz Nike.

Reméljük, hogy ez a kis etűd csak egy nagyobb kampány előszele, mert ez elég gyenge. Főleg azt tekintve, hogy a Wieden + Kennedy és a Nike közös dolgaiért általában rajongani szoktunk. Érdemes megnézni a 2010-es, Write the Future című reklámot, ami akkor elég hatásosan fogta ki a szelet a főszponzor Adidas vitorlájából. Az akkor egy Arany Oroszlánt ért Cannesban, ciki lenne, ha most kevesebbel is beérnék.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat