Valaki visszarángatta a földre az Airbnb idealisztikus reklámját

Sőt, még egy kicsit meg is hempergette a sárban.

A népszerű, közösségi lakásmegosztó portál, az Airbnb néhány hete készített egy igencsak megosztó, mégis népszerű reklámot. Az egyperces szpotban, egy kisbaba totyog az ajtóhoz, miközben McConaughey stílusban, felemelő dolgokat duruzsol egy nő vonós kíséretre:

„Kedves-e az ember (man kind, mankind, érted)? Jók vagyunk-e? Menj, és nézd meg. Menj, és nézz ki az ablakaikon, hogy megismerd a kilátásaikat. Ülj az asztalaikhoz, hogy megismerd az ízlésüket. Aludj az ágyaikban, hogy megismerd az álmaikat”.

De mi van akkor, ha nem kedves kisbabák bérlik ki lakásainkat, míg távol vagyunk? Mi van akkor, ha furcsa alakok szőrcsomókat hagynak az ágyunkban, vagy a lefolyóban? Ha felveszik a ruháinkat, vagy ha pornót néznek a konyhánkban? Mi van, ha mégsem olyan kedves az ember?

A Portal A digital shop is erre kereste a választ az új Airbnb paródiareklámjában. A két szpot szinte megszólalásig ugyanolyan, azt leszámítva, hogy egy testes szőrös férfi totyog az ajtóhoz alsógatyában, cigarettával a kezében, üres flakonokban botladozva. Meg azt, hogy a fátyolos női hang most nem arról akar meggyőzni minket, hogy akik az ágyainkban alszanak, meg akarják ismerni az álmainkat (te jó ég, szörnyű is lenne, ha ez így működne), hanem arról, hogy míg nem vagyunk otthon, a privátszféránkban olyan dolgokat művelnek idegen emberek, amiket amúgy mi szoktunk, vagy talán még privátabbakat is.

Világos, nem kötelező megosztani a lakásainkat másokkal, viszont badarság lenne azt híresztelni, hogy mindenki pedánsan és körültekintően viselkedik, amikor épp nem látják. 

Mert végső soron – vonja le a következtetés a Portal A – az ember nem kedves, hanem inkább mégiscsak furcsán ijesztő. 

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat